Studio040 - De omroep voor Groot-Eindhoven


Studio040 is de Stadsomroep van Eindhoven en omgeving. De redactie maakt iedere werkdag het 040Nieuws, dat vanaf 17.00 uur te zien is op televisie. Op de radio zijn er doorlopend (journalistieke) programma’s, met eigen nieuwsbulletins op het halve uur met lokaal en regionaal nieuws. En op onze website is altijd het laatste nieuws te vinden uit de regio Groot Eindhoven.

Naast het journalistieke, ‘harde’ nieuws, is er bij Studio040 ook aandacht voor andere thema’s die leven in de stad. Sport bijvoorbeeld, met voetbal (PSV en FC Eindhoven), hockey, zwemmen, honkbal en ijshockey, om maar wat te noemen. Met live verslagen op de radio, aandacht op internet en op televisie, in de vorm van een eenmalige special, of wekelijks programma.

Evenementen

Maar ook voor andere grote evenementen is ruim aandacht, op televisie bijvoorbeeld met specials rond de Dutch Design Week, de Dutch Technology Week en de marathon van Eindhoven. Het zijn evenementen die Eindhoven als stad op de kaart zetten, en ontbreken natuurlijk niet.

Net als de evenementen die in de rest van het land wellicht onopgemerkt voorbij gaan, maar voor de Eindhovenaar van grote betekenis zijn. Denk daarbij aan de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van onze stad, na de Tweede Wereldoorlog, op 18 september. Maar ook carnaval, of typisch Eindhovense festivals, als Montmarte in de Bergen en Hallo Cultuur!

Groot en klein nieuws, sport, evenementen, al die dingen die Eindhoven tot Eindhoven maken, zijn de dingen waar Studio040 verslag van doet.

Dat alles wordt gemaakt door een klein clubje vaste medewerkers, en een grote groep enthousiaste en onmisbare vrijwilligers. Allemaal ondergedompeld in Groot Eindhoven. Overigens houdt de redactie zich altijd aanbevolen voor tips, dus meld goede ideeën of nieuwstips vooral via de website: studio040.nl/tip-ons