red dot18:54 uur

6 apr 2020

Sportraad pleit voor huurstop verenigingen

De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers gaf vorige week aan de sportclubs voorlopig geen huurrekeningen te sturen. Maar dat gaat de Eindhovense Sportraad niet ver genoeg. 'Huuruitstel moet -áfstel worden', vindt de ESR.

red dot17:41 uur

In het Catharina Ziekenhuis en Maxima Medisch Centrum worden op dit moment 157 mensen behandeld voor het coronavirus.

101 daarvan in het Catharina Ziekenhuis en 56 in het Maxima Medisch Centrum.

red dot17:39 uur

Campingeigenaren in de regio verkeren in onzekerheid.

De inkomsten lopen terug en ze maken vooralsnog geen aanspraak op compensatieregelingen. Waar voor veel ondernemers wel regelingen bestaan om de coronacrisis door te komen, vallen campings buiten de boot. En dat is een bittere pil, nu het seizoen is gestart.

red dot17:38 uur

Toch een stukje houvast in moeilijke tijden.

De kerken zijn dan wel dicht tijdens de coronacrisis, maar de Eindhovense pastoor René Wilmink bedacht op Palmzondag een andere manier om de zegen te geven. Met een autotour reed hij langs de kerken.

red dot17:37 uur

RIVM-update: 87 Eindhovenaren in het ziekenhuis

Er liggen 87 Eindhovenaren met corona in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat is een toename van acht patiënten in vergelijking met vrijdag.

red dot17:35 uur

Voedselbank kan voorlopig open blijven door donaties

De Voedselbank Eindhoven hoeft de deuren voorlopig niet te sluiten, zo meldt de organisatie. Door financiële ondersteuning en voedselgiften kunnen cliënten voorlopig nog bij de stichting terecht.

red dot12:48 uur

Brainport gaat beschermingsmateriaal maken

Brainport Development wil een productielijn opzetten om beschermingsmaterialen als mondkapjes en schorten te gaan maken, zo laat de organisatie weten. Door de coronacrisis is de vraag naar beschermingsmateriaal voor ziekenhuispersoneel hoog. In de Brainport-regio zijn er veel bedrijven die medische spullen produceren.

red dot12:44 uur

Negenhonderd laptops worden gedoneerd aan kinderen zodat ze thuis online onderwijs kunnen volgen.

Omdat leerlingen door de coronacrisis vanuit huis les moeten volgen, is er nood aan laptops. Niet alle gezinnen kunnen dergelijke apparatuur betalen. De laptops worden gedoneerd door onder meer ASML en Franke.

red dot11:20 uur

Geen vluchten meer tussen Roemenië en Eindhoven

Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven Airport tot 18 april. Het besluit volgt op de nieuwe coronamaatregelen van de Roemeense overheid.

red dot11:17 uur

Lintjesregen Geldrop-Mierlo aangepast door coronavirus

De lintjesregen in Geldrop-Mierlo op vrijdag 24 april gaat in aangepaste vorm door. Dat heeft het kabinet in overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten. Burgemeester Jos van Bree zal persoonlijk contact opnemen met de mensen die een koninklijke onderscheiding krijgen.

red dot19:27 uur

5 apr 2020

ELE Rally afgelast door coronacrisis

De 56e editie van het 2-daagse autosport evenement de ELE rally gaat niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft Stichting ELE Rally in overleg met de KNAC Nationale Autosport Federatie besloten. Er komt geen latere editie dit jaar. In 2021 vindt de volgende editie plaats.

red dot19:26 uur

152 coronapatiënten in Eindhovense ziekenhuizen

Er liggen in totaal 152 mensen met het coronavirus in de Eindhovense ziekenhuizen. Van hen liggen er 99 patiënten in het Catharina Ziekenhuis en 53 in het Maxima Medisch Centrum. Gisteren lagen er 158 coronapatiënten in Eindhovense ziekenhuizen.

red dot11:51 uur

Online programma voor scouts uit Eindhoven

Scouting Johannes Vianney uit Eindhoven heeft een online programma bedacht zodat scouts thuis aan de slag kunnen.De scouting doet dit omdat ze door het coronavirus verschillende activiteiten en scoutingweekenden moeten annuleren. 

red dot11:24 uur

Wethouder Stijn Steenbakkers: 'Blijf thuis, blijf sporten en blijf gezond'

Wethouder Stijn Steenbakkers laat zijn hockeykunsten zien in een video op Twitter, op verzoek van Hockeyclub Oranje Rood. "Aan heel Eindhoven en omstreken: blijf thuis, blijf sporten en blijf gezond." 

red dot11:15 uur

Parkeerplaats Oud Meer in Son uit voorzorg gesloten

Om drukte te voorkomen is besloten om de parkeerplaats bij scouting Dutmella dat midden in het bos bij het Oud Meer in Son zit, te sluiten. Dat laat de burgemeester van Son en Breugel Hans Gaillard weten op Twitter

red dot20:46 uur

4 apr 2020

158 coronapatiënten in Eindhovense ziekenhuizen

Er liggen 158 coronapatiënten in Eindhovense ziekenhuizen. Dat zijn er vier minder dan een dag eerder.

red dot15:14 uur

Internationaal tennistoernooi verzet door coronavirus

Het internationaal tennistoernooi Amjoy Cup dat van 22 tot en met 28 juni in Eindhoven zou plaatsvinden, is gecanceld.Dat hebben de internationale tennisorganisatie ITF en jeugdtennisorganisatie Tennis Europe besloten. De organisatie, in handen van Stichting Toptennis Veldhoven, was al sinds augustus volop bezig met de voorbereidingen en heeft inmiddels de toezegging gekregen dat het evenement zal worden verplaatst naar dezelfde week in 2021 van 21 t/m 27 juni. 

red dot17:10 uur

3 apr 2020

Minder zicht op huiselijk geweld door Covid-19

Het aantal meldingen over huiselijk geweld neemt tijdens de coronacrisis niet toe. Judith Kuijpers van Veilig Thuis Zuidoost Brabant maakt zich zorgen, omdat er veel minder zicht op is.

red dot17:08 uur

3 coronapatiënten minder in Eindhovense ziekenhuizen

Er liggen 159 coronapatiënten in de ziekenhuizen in regio Eindhoven. Dat zijn er drie minder dan een dag eerder. De afgelopen uur vielen er geen doden door het virus, laten de ziekenhuizen weten.

red dot17:07 uur

Vredesburo oppert alternatief voor 4 mei

Omdat de Dodenherdenking in zijn normale vorm dit jaar niet door gaat, stelt Vredesburo een alternatieve herdenking voor.

red dot16:47 uur

Gemeenteraad krijgt digitaal corona-vragenuurtje

Het Eindhovense stadsbestuur start vanaf komende dinsdag met een digitaal corona-vragenuurtje. De gemeenteraad gaf eerder aan behoefte te hebben aan zo'n overleg, nu goede communicatie met het college door de corona-crisis is bemoeilijkt.

red dot16:46 uur

Eindhoven breidt lokale coronamaatregelen uit

De gemeente laat weten de lokale coronamaatregelen uit te breiden. Dit heeft onder meer invloed op de daklozenopvang en orde handhaving.

red dot16:45 uur

Hospice Valkenhaege maakt zich op voor coronapatiënten

Het hospice en logeerhuis Valkenhaege, onderdeel van het Sint-Annaklooster, gaat tijdelijk terminale coronapatiënten opnemen.

red dot16:43 uur

RIVM-update: 79 Eindhovenaren in het ziekenhuis

Er liggen 79 Eindhovenaren met corona in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat is een toename van tien patiënten in vergelijking met de dag ervoor.

red dot14:37 uur

PSV werkt aan scenario’s voor als de competitie wordt stilgelegd

Welke gevolgen het heeft voor PSV-seizoenkaarthouders als de competitie wordt stilgelegd, is nog niet bekend. Dat laat de club weten.