red dot17:10 uur

3 apr 2020

Minder zicht op huiselijk geweld door Covid-19

Het aantal meldingen over huiselijk geweld neemt tijdens de coronacrisis niet toe. Judith Kuijpers van Veilig Thuis Zuidoost Brabant maakt zich zorgen, omdat er veel minder zicht op is.

red dot17:08 uur

3 coronapatiënten minder in Eindhovense ziekenhuizen

Er liggen 159 coronapatiënten in de ziekenhuizen in regio Eindhoven. Dat zijn er drie minder dan een dag eerder. De afgelopen uur vielen er geen doden door het virus, laten de ziekenhuizen weten.

red dot17:07 uur

Vredesburo oppert alternatief voor 4 mei

Omdat de Dodenherdenking in zijn normale vorm dit jaar niet door gaat, stelt Vredesburo een alternatieve herdenking voor.

red dot16:47 uur

Gemeenteraad krijgt digitaal corona-vragenuurtje

Het Eindhovense stadsbestuur start vanaf komende dinsdag met een digitaal corona-vragenuurtje. De gemeenteraad gaf eerder aan behoefte te hebben aan zo'n overleg, nu goede communicatie met het college door de corona-crisis is bemoeilijkt.

red dot16:46 uur

Eindhoven breidt lokale coronamaatregelen uit

De gemeente laat weten de lokale coronamaatregelen uit te breiden. Dit heeft onder meer invloed op de daklozenopvang en orde handhaving.

red dot16:45 uur

Hospice Valkenhaege maakt zich op voor coronapatiënten

Het hospice en logeerhuis Valkenhaege, onderdeel van het Sint-Annaklooster, gaat tijdelijk terminale coronapatiënten opnemen.

red dot16:43 uur

RIVM-update: 79 Eindhovenaren in het ziekenhuis

Er liggen 79 Eindhovenaren met corona in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat is een toename van tien patiënten in vergelijking met de dag ervoor.

red dot14:37 uur

PSV werkt aan scenario’s voor als de competitie wordt stilgelegd

Welke gevolgen het heeft voor PSV-seizoenkaarthouders als de competitie wordt stilgelegd, is nog niet bekend. Dat laat de club weten.

red dot14:36 uur

Geldrop-Mierlo zet hekwerken om speelveldjes

Het Cruyff Court in Geldrop is niet meer toegankelijk voor publiek, laat de gemeente Geldrop-Mierlo weten.

red dot14:35 uur

CKE verlengt coronamaatregelen

Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven verlengt de coronamaatregelen tot 10 mei.

red dot14:34 uur

‘Defense Production Act’ geen probleem voor Philips

red dot14:32 uur

Toch zegening van Eindhoven

De Eindhovense parochies Sint Joris en Sint Petrus' stoel gaan op Palmzondag samen op tour door de stad.

red dot14:31 uur

Eindhovense 'coronahoester' langer vast

De 52-jarige 'coronahoester' uit Eindhoven blijft 14 dagen langer vastzitten.                                         De rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant besliste dat gisteren. Het openbaar ministerie verdenkt de man van een poging tot zware mishandeling. Op woensdag 8 april behandelt de rechtbank de zaak verder in een snelrechtzitting.

red dot14:30 uur

Zware tijden voor uitvaartondernemers

"Mensen gaan nadenken over de mogelijkheden als iemand al stervende is", vertelt uitvaartverzorger Marcel Hermans van uitvaartzorg Hans Raaijmakers . "Maar in het begin waren mensen erg overvallen door de steeds strengere worden regels. Vooral de maatregelen die groepsvorming verbieden zijn erg lastig.

red dot14:29 uur

PSV: 'Stop met profcompetitie'

Het voetbalseizoen in de eredivisie en eerste divisie moet worden afgeblazen. Dat adviseert PSV aan de KNVB. “Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden nog uit te spelen”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. Woensdag liet Ajax ook al weten de seizoen te willen staken, omdat de competitie voorlopig nog plat ligt door alle corona-maatregelen.

red dot14:28 uur

Kroegbazen slaan massaal aan het renoveren

Eindhovense cafés zijn op grote schaal aan het renoveren nu ze dicht moeten blijven wegens de coronacrisis.

red dot14:27 uur

ASML doneert 130.000 handschoenen in crisistijd

ASML doneert 130.000 cleanroom-handschoenen van medische kwaliteit.

red dot14:26 uur

Gemeente Eindhoven ontziet huurders

In een brief aan de huurders van gemeentelijk vastgoed, laat de gemeente Eindhoven weten een aantal maatregelen te treffen om huurders in coronatijd te ontzien.

red dot15:08 uur

2 apr 2020

De productie van vrachtwagens in de Eindhovense DAF-fabriek ligt nog weken plat

Op z’n vroegst worden de werkzaamheden op 20 april hervat, laat een woordvoerder weten.

red dot15:04 uur

Van Bree: 'Verwerken verlies op afstand is onmenselijk'

"Het verwerken van verlies op afstand is onmenselijk." Dat heeft burgemeester van Geldrop-Mierlo Jos van Bree gezegd in een videotoespraak, gericht aan alle inwoners van de gemeente.

red dot15:03 uur

Er liggen 69 Eindhovenaren met corona in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat is een toename van zeven patiënten in vergelijking met de dag ervoor. Uit Geldrop-Mierlo liggen er drie inwoners meer in het ziekenhuis dan gisteren, dertien in totaal.

red dot15:02 uur

Een bijzondere zegening vanuit een helikopter kan toch niet doorgaan.

De Eindhovense Sint Jorisparochie had dit plan, maar coronaregels laten het niet toe. De zegening zou op Palmzondag zijn, de zondag voor Pasen. Door alle coronamaatregelen is de mis niet toegankelijk voor publiek.

red dot14:59 uur

'Werknemers Signify gedwongen om loon in te leveren'

Werknemers van Signify, de voormalige lichttak van Philips, zouden onder druk worden gezet om twintig procent loon in te leveren.Dat blijkt uit een anonieme mail die op de redactie van Studio 040 is binnengekomen.

red dot14:57 uur

Verbod op recreatief nachtverblijf

De Veiligheidsregio Zuidoost Brabant verbiedt recreatief nachtverblijf op campings en wil ook dat sanitaire voorzieningen als wc’s en douches op campings en vakantieparken sluiten. Dat besluit heeft het orgaan gemaakt in samenspraak met de andere Brabantse veiligheidsregio’s.

red dot14:54 uur

Beademingsapparatuur Philips streng beveiligd

Het gaat niet zomaar om een levering. De beademingsapparatuur die Philips aan Nederland levert, gebeurt onder strenge bewaking.