Studio040

Zwemmers ongerust na uitlekken geheim plan Tongelreep

Recreatiezwemmers zijn zich rot geschrokken van een geheim plan over zwembad De Tongelreep, dat woensdag even op internet heeft gestaan. Uit het plan valt op te maken dat er nog maar een heel klein recreatiebadje overblijft. Dat staat in het Eindhovens Dagblad.

De gemeente zette het plan woensdag online met de bedoeling een architect te werven die de verbouwing van de Tongelreep op zich gaat nemen. Toen bleek dat de afmetingen van de verschillende zwembaden heel anders zijn dan waar de gemeenteraad eerder groen licht voor gaf.

Schande
De trainingsfaciliteit is in de plannen een stuk breder en ook het sportbad is veel groter. Maar het recreatiebassin is met 200 vierkante meter juist veel kleiner. Het totale zwemoppervlak komt wel uit op de afgesproken 1500 vierkante meter. De Actiegroep Tongelreep Moet Blijven spreekt er schande van. "Als je er vier matten in gooit ligt het vol" reageerde woordvoerder Harrie van der Meijden in het Eindhovens Dagblad. 

In het geheime document van de gemeente staat ook nog eens een hele andere planning dan tot nu toe bekend was. Niet 2023 of 2024, maar de tweede helft van 2025 wordt genoemd als opleveringsdatum. 

De gemeente Eindhoven heeft donderdag een brief rondgestuurd met daarin een uitleg over misser. Bij aankondiging van de architectenselectie was volgens de gemeente "abusievelijk een document gevoegd waarover in het college nog geen besluitvorming heeft plaatsgevonden." Om die reden is dit document dan ook weer meteen verwijderd, staat in de brief,

Laat je reactie achter