advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040| Larissa GomesMeyer

Zorgmedewerker corona-afdeling: 'Het onvoorspelbare was heftig'

Rolf Rosenbrand, IC-medewerker van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, vertelt hoe intensief het op de corona-afdeling voor hem was: "Het was een hele heftige periode, omdat het voornamelijk zo onzeker was."

De zorgmedewerker is trots dat hij met zijn team zo goed werk heeft weten te leveren. Rosenbrand: "Toen ik afgelopen week een rondje maakte langs de patiënten op de verpleegafdelingen die bij ons op de IC hebben gelegen, was ik echt verrast. Opmerkelijk hoe snel sommige mensen opgeknapt zijn nadat ze zo lang beademd zijn geweest."

Het behandelen van coronapatiënten ging aan de lopende band. Normaal liggen mensen maximaal een week op de intensive care, maar patiënten met het virus liggen wel tot vier weken op de afdeling. De familie mocht alleen virtueel op bezoek komen. Via een tablet communiceerde Rosenbrand met de personen. "Dat vond ik het zwaarst. Moet je via een tablet vertellen hoe je opa, oma of vader aan de beademing ligt."

De mensen van het Anna

De zorgmedewerkers van het St. Anna Ziekenhuis deelden tijdens de coronapiek hun verhalen op de website van het ziekenhuis.  Al eerder gaf het zorgpersoneel tijdens de grote coronagolf een kijkje achter de schermen

Laat je reactie achter