Zorgen over gevaarlijk kruispunt bij Strijp T

Bewoners van de Zwaanstraat slaan alarm over het kruispunt van hun weg met de Beukenlaan, nabij Strijp T en het Strijps Bultje. Dat vormt volgens hen dagelijks het decor voor bijna-ongelukken en levensgevaarlijke situaties. Ze willen dat de gemeente de situatie aanpakt; tot nu toe nog zonder resultaat

Op filmpjes = gemaakt door één van de omwonenden - is te zien hoe fietsers worden afgesneden of soms hard in de remmen moeten om vrachtwagens te ontwijken die het kruispunt plots blokkeren. "Het is wachten tot het hier een keer misgaat", verzucht bewoner Ralf Hellings, die dagelijks op het kruispunt uitkijkt. "Het gaat iedere keer maar net goed, maar ik houd mijn hart vast". Hellings heeft de gemeente meerdere malen op de blackspot gewezen, maar daar zijn ze niet van zins om iets aan de situatie te veranderen.  Die is nog eens verslechterd, sinds de gemeente deze week de ventweg langs het Veemgebouw afsloot. Verkeer dat deze weg gebruikt om Strijp S of de rondweg te bereiken, wordt nu richting het kritieke kruispunt bij Strijp T gestuurd.

Volgens Hellings zou de situatie op het kruispunt al flink verbeteren, als het fietspad zou worden verlegd. Verkeer dat het kruispunt gebruikt, kan in sommige gevallen niet voorkomen dat het het fietspad blokkeert, om goed zicht te kunnen houden. Vrachtverkeer dat het de Beukenlaan vanaf de Zwaanstraat inrijdt, blokkeert het kruispunt ook, als het kort daarna moet wachten op tegenliggers om linksaf bedrijventerrein Strijp T in te kunnen slaan.

Laat je reactie achter