Studio040

Zonnepanelenproject verlengd tot 2022

Het zonnepanelenproject De Groene Zone begon in 2018 met als doel om in drie jaar tijd zo'n zesduizend woningen te voorzien van zonnepanelen. Het project is in de regio Eindhoven met één jaar verlengd omdat er nog plekken vrij zijn.

Het doel van De Groene Zone is om zo veel mogelijk daken vol te leggen met zonnepanelen. Twaalf gemeenten in de regio, waaronder Eindhoven en Waalre, namen het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling. Onlangs werd de 3000e installatie geplaatst in Eindhoven.

“De Groene Zone biedt alle woningeigenaren veel gemak om hun woning te verduurzamen met zonnepanelen. Mensen kunnen gebruik maken van de lening tegen een lage rente", stelt Maarten Pieters, wethouder Duurzame Ontwikkeling in Waalre. "Voor mensen die zelf geen tijd of kennis hebben, is dit project een uitkomst. Mooi om te zien dat daar steeds meer gebruik van wordt gemaakt en dat we het project met een jaar kunnen verlengen”, aldus 

Beperkt aantal plekken per gemeente
Op www.degroenezone.nl is per gemeente te zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Drie van de 12 deelnemende gemeenten zitten inmiddels vol. In Eindhoven, Cranendonck, Asten, Best, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Someren en Son en Breugel kun je nog meedoen.


Laat je reactie achter