Solar Team Eindhoven

Zonneauto Solar Team zwaar beschadigd

De zonneauto van Solar Team Eindhoven is zwaar beschadigd geraakt tijdens het transport van Nederland naar Australië, nadat een balk van de transportkist een gat in een zonnepaneel heeft geslagen.

Het vermoeden bestaat dat de transportkist zo'n zware klap heeft gehad tijdens de drie weken durende reis dat daardoor één van de balken is losgeschoten en door de beschermhoes heen één van de zonnepanelen heeft geraakt. 

De studenten van de TU/e nemen, als titelverdediger, met hun Stella Era begin oktober deel aan de klasse gezinsauto's tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Een race die begint in Darwin en meer dan drieduizend kilometer verderop eindigt in Adelaide. De schade aan hun auto gooit roet in het eten van hun voorbereiding.

'De planning was dit jaar al erg krap doordat we ervoor kozen extra innovaties zoals autonoom rijden te ontwikkelen. Nu moet er nog veel getest worden en door de transport schade blijft er nog minder tijd over. Hoe minder kilometers we kunnen maken, hoe kleiner de kans op een betrouwbare auto', vertelt Marije Sesink, PR Manager.

Het beschadigde zonnepaneel moet door de studenten uit elkaar gehaald worden en nader onderzocht worden wat nog bruikbaar is. Het Solar Team Eindhoven heeft reserve exemplaren bij, maar deze zijn niet van dezelfde kwaliteit als die beschadigd is. Ook financieel moet het team een klap verduren. Met behulp van een crowdfundingsactie hopen ze de schade te kunnen te herstellen. 


Laat je reactie achter