Studio040

Zomerschool Eindhoven immens populair

De Zomerschool in Eindhoven is enorm populair. De gemeente laat weten dat voor dit jaar 950 aanmeldingen zijn gedaan.

De grote toeloop is vooral te verklaren door de coronacrisis, waardoor op vakantie gaan doorgaans een stuk ingewikkelder is. Vorig jaar waren er daardoor twee keer zoveel aanmeldingen als normaal: 700 in plaats van 350. Dit jaar is dat dus ruimschoots overtroffen met 950 aanmeldingen.

De Zomerschool is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar om een taalniveau te onderhouden of te verbeteren. Onderwijzers kunnen leerlingen voor de school opgeven als ze bang zijn dat hun taalniveau te veel achteruit gaat als ze zes weken ononderbroken vakantie hebben.

Het programma duurt twee weken. In die tijd gaan de leerlingen in totaal zes keer naar school. Het is echter niet zo dat die tijd wordt doorgebracht in de lesbanken. In het programma is onder meer veel aandacht voor creativiteit, sport en techniek. Aan het eind van de weken volgt er een tentoonstelling in de Ontdekfabriek. Daar kunnende Zomerschoolgangers hun werken laten zien aan ouders, broers en zussen.

Plek voor 800 leerlingen
De Zomerschool is een initiatief de Ontdekfabriek. Dit jaar zijn voor het eerst ook Dynamo Jeugdwerk en Bibliotheek Eindhoven betrokken. In totaal worden er 780 tot 800 leerlingen verwelkomd op de Zomerschool, zo laat de gemeente weten. Kinderen die moeten worden teleurgesteld, krijgen voor het hele gezin toegangskaarten tot de Ontdekfabriek.

Laat je reactie achter