advertentie Banner Siteli

Photo Prestige

Zoet verruilt PSV voor Italiaanse promovendus

Doelman Jeroen Zoet maakt definitief de overstap naar het Italiaanse Spezia Calcio. De sluitpost tekent een contract voor twee seizoenen. Daarmee komt het tijdperk Zoet bij PSV officieel tot een eind. De 29-jarige doelman laat de club na 14 jaar en 260 duels in het eerste, achter zich.

In die tijd won Zoet drie landtitels met PSV. Ook had de doelman een basisplaats bij de Champions League-duels waarin hij vooral opzien baarde tijdens de achtste finales tegen Atlético Madrid, die PSV uiteindelijk na een penaltyreeks verloor.

Vorig seizoen kwam de klad erin bij Zoet. Na een serie mindere duels zette toenmalig hoofdcoach Mark van Bommel Zoet ernaast en zette Lars Unnerstall onder de lat. Het laatste halve seizoen, dat door corona vroegtijdig werd afgebroken, kwam Zoet op huurbasis uit voor FC Utrecht.

Aanvankelijk streed Zoet nog met Lars Unnerstall om een basisplaats onder nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt. Met de komst van Yvon Mvogo werd een basisplaats voor Zoet steeds minder waarschijnlijk, waardoor de doelman voor een buitenlands avontuur koos.

Technisch manager John de Jong laat weten Zoet de overgang te gunnen. “Iedere profsporter krijgt met goede en minder goede periodes te maken. Als we de PSV-jaren van Jeroen beoordelen, mogen we spreken van een succesverhaal. De opleiding van PSV heeft een uitstekende doelman opgeleverd en die gaat hier na overwegend mooie jaren door de voordeur naar buiten. Daar zijn wij trots op.”

Laat je reactie achter