Studio040-Taís Lourinho da Silva

Ziekenhuizen in de regio gaan radiologische onderzoeken delen

Het Catharina Ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum het het St. Anna Ziekenhuis gaan vaker en sneller patiëntgegevens uitwisselen.

Met het samenwerkingsverband kan het ene ziekenhuis radiologisch onderzoek inzien van een patiënt dat is verricht in een ander ziekenhuis. Voorheen gebeurde dat nog op de ouderwetse manier.

“Het opvragen van radiologische onderzoeken die al in een ander ziekenhuis zijn gemaakt, deze branden op een dvd en ervoor zorgen dat het schijfje veilig op de juiste plek terechtkomt, dat proces was niet meer van deze tijd”, zegt orthopedisch chirurg Marijn van den Besselaar van MMC. Daarbij is de ontwikkeling handig omdat patiënten van de drie ziekenhuizen steeds vaker naar elkaar worden doorverwezen.

“Het is een belangrijke mijlpaal dat het nu mogelijk is om vanuit een behandelkamer beelden in te zien van andere ziekenhuizen. Zo kan ik patiënten direct verder helpen als zij vanuit een van de regioziekenhuizen naar mij zijn doorverwezen. Een extra onderzoek in ons eigen ziekenhuis is daardoor niet meer nodig”, zegt Piet Hoek, chirurg in het St. Anna Ziekenhuis.

Voor de gegevens worden gedeeld, wordt de patiënt wel om toestemming gevraagd, laten de ziekenhuizen weten.

Laat je reactie achter