Studio040

Jeugdlintjes uitgereikt aan 7 jonge helden

Zeven kinderen hebben maandag een Jeugdlintje ontvangen van burgemeester Jorritsma. Dit omdat ze een heldendaad hebben verricht.

Zo zamelde Daan Kluijtmans (6 jaar) flessen in om geld in te zamelen voor de badkamerverbouwing van zijn zieke buurvrouw. Binnen mum van tijd was het plan in heel Eindhoven bekend en was het benodigde geld binnen.

Irazgül Sayar redde het leven van haar moeder. Het dertienjarige meisje verleende eerste hulp aan haar moeder in een levensbedreigende situatie. Door het koelbloedig handelen van Irazgül is de kans op herstel van haar moeder aanzienlijk vergroot. Met tranen in haar ogen ontving Irazgül het Jeugdlintje van burgemeester Jorritsma. "Ik ben trots op mezelf omdat ik snel heb gehandeld en niet in paniek ben geraakt. Maar ik ben natuurlijk vooral blij dat ik mijn moeder heb gered. Wat ik later wil worden? Hersenchirurg. Dat ga ik doen door in mijn leven goed na te denken, rustig te blijven en heel goed mijn best te doen op school." Ontzettend wijze woorden van jeugdheld Irazgül.

Het Jeugdlintje is in het leven geroepen als blijk van waardering voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud. Het wordt uitgereikt aan kinderen die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de stad. Het werd in 2013 voor het laatst uitgereikt en nu, zes jaar later, is het weer zo ver.

Het lintje is uitgereikt door burgemeester Jorritsma en ook hij vindt het lintje iets erg bijzonders. "Iedereen tussen de luier en 18 jaar kan het lintje ontvangen. Maar ik geef wel aan: we geven ze niet weg. Je moet er echt iets bijzonders voor hebben gedaan. Als je dan naar deze kinderen kijkt, wat zij allemaal hebben gedaan, is dat ontzettend bijzonder en natuurlijk super belangrijk", aldus de burgemeester.

Naast het Jeugdlintje krijgen de helden ook een oorkonde én een vereeuwiging in de Kruisstraattunnel. Deze drukke tunnel is omgetoverd tot 'Heldentunnel' waar door middel van een creatie van de Design Academy de namen van de jeugdhelden te zien zijn.

Laat je reactie achter