advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040 / Alain Heeren

Zeven jaar cel voor poging tot moord

Een 32-jarige Eindhovenaar is veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor een poging tot moord. De straf valt veel hoger uit dan het Openbaar Ministerie had geëist.De verdachte ging in januari van dit jaar naar de woning van het slachtoffer en stak hem in het portiek meerdere malen met een mes. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, maar overleefde de aanval.

Anders dan de officier van justitie, denkt de rechtbank dat de verdachte met voorbedachte raad handelde: de man zou al een uitgeklapt mes bij zich hebben gehad en belde van tevoren om te checken dat het slachtoffer thuis was. Toen het slachtoffer open deed, riep de verdachte 'wil je sollen met mij?' en stak hem daarna onmiddellijk met het mes.

Uit onderzoek van een psychiater en een psycholoog blijkt dat de verdachte lijst aan een stoornis in het psychotische- of schizofreniespectrum. Het is niet duidelijk of en in welke mate dat een rol heeft gespeeld bij de steekpartij, maar de rechtbank acht de man enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Al met al komt de rechtbank daarom uit op een gevangenisstraf van zeven jaar.

Het slachtoffer zegt nog veel last te hebben van de aanval. Hij raakt in paniek als de deurbel gaat, durft niet alleen de deur uit en kan zich moeilijk concentreren.

Laat je reactie achter