Studio040 / Alain Heeren

Zenuwachtige bestuurder met duizenden euro's op zak aangehouden

Een zenuwachtige automobilist die donderdagnacht werd gestopt in Woensel door de politie, bleek in zijn auto een tas met daarin duizenden euro's contant geld te hebben liggen. De man kon niet verklaren waar het geld vandaan kwam en is aangehouden op verdenking van witwassen. Dat meldt een Eindhovense wijkagent zaterdag op Instagram.

De bestuurder werd rond middernacht gestopt door de politie. Daarbij viel het de agenten op dat de man zich ontzettend zenuwachtig gedroeg en geen antwoord kon geven op gemakkelijke vragen, zoals hoe hij aan de auto kwam. 

Door het gedrag van de verdachte ging bij de politie alle alarmbellen af en werd besloten het voertuig te doorzoeken. Daarop stapte de bestuurder uit en probeerde hij bij het verlaten van de auto snel een tas te verstoppen. In de tas werd duizenden euro's aan contant geld aangetroffen.

De man kon of wilde geen antwoord geven op de vraag waar het geld vandaan kwam en voor wie het was. Daarop besloot de politie de bestuurder aan te houden op verdenking van witwassen. Op het bureau werd het voertuig verder doorzocht en werden vier telefoons gevonden.

Door de recherche wordt verder onderzoek gedaan naar de herkomst van het geld en de inhoud van de telefoons. 

Laat je reactie achter