PSV Media

Yorbe Vertessen van Jong PSV naar eerste elftal

De 19-jarige Yorbe Vertessen is door trainer Roger Schmidt overgeheveld van Jong PSV naar het eerste van PSV. De Belgische aanvaller maakt per 1 januari deel uit van de A-selectie.

Voorheen werkte Vertessen zijn wedstrijden af in het tweede van PSV, maar hij mocht al ruiken aan het grote werk. De Belg trainde mee met het eerste en mocht zo'n twintig minuten meedoen in de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht.

Voor Vertessen is het loon na werken. De aanvaller kwam in 2009/10 terecht in de jeugdopleiding en heeft sindsdien alle elftallen doorlopen. 'Na tien jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1. Twee jaar geleden ging Yorbe al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit. Desondanks is Yorbe blijven vechten voor een kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen', aldus technisch manager John de Jong.

België 
Bij Jong PSV heeft de Belgische aanvaller dit seizoen vier keer gescoord in negen wedstrijden, maar Vertessen laat zich ook zien op het internationale toneel. Hij komt uit voor de jeugdelftallen van België en werd met vier goals topscorer tijdens het EK onder 17.

Laat je reactie achter