Instagram

Wordt de Eindhovense Dilay Miss World?

De Eindhovense Dilay Willemstein is druk bezig met haar voorbereidingen. Als het aan haar ligt, wordt ze dit jaar Miss World.

Ze zag een oproep voorbij komen voor de verkiezing en toen wist ze gewoon dat ze mee moest doen: “Op deze manier kan ik dan nog iets bijdragen aan de maatschappij.” Nu zit de twintigjarige uit Eindhoven bij de laatste negen van Nederland. Als ze verkozen wordt tot Miss World Nederland, dan gaat ze naar de finale. Daar zal ze het opnemen tegen 130 andere kandidaten uit de wereld. Die wordt gehouden in Argentinië. “Maar het is nog maar de vraag wanneer dat allemaal door kan gaan met deze coronapandemie.”

Maatschappelijke doelen
Naast de welbekende beautyrondes moet de toekomstige Miss World ook maatschappelijke doelen hebben. Die heeft ze volop. Naast haar vrijwilligerswerk bij een dierenasiel is ze ook druk bezig met een platform om het taboe rondom psychische aandoeningen te doorbreken. “In mijn leven heb ik het vaak voorbij zien komen, bij mensen die dichtbij mij staan. Dat heeft mij geïnspireerd om daarmee aan de slag te gaan. Hoe het er precies uit komt te zien, ben ik nog aan het onderzoeken. Ik heb al opnames gemaakt met een filmploeg en ga binnenkort een onlinecampagne uitrollen”

Laat je reactie achter