Team Casa

Woonbedrijf start bouw duurzame TU/e-woning

Woonbedrijf is gestart met de bouw van drie duurzame woningen, ontworpen door studententeam Casa, van de TU/e.

De woningen komen te staan in Helmond, in het zogenaamde Brainport Smart District. Daar komen de drie woningen, twee studio’s en een appartement, te staan. De woningen worden eigendom van Woonbedrijf dat ze gaat verhuren aan mensen met een laag inkomen.

Om energie te besparen, zit er een grote watertank onder het huis. Daarmee wordt de overvloedige energie die het huis opwekt in de zomer, opgeslagen zodat het in de winter verbruikt kan worden. De energie voor de woning komt uit een energiedak, die een zonnepaneel en zonneboiler combineert en daardoor zowel elektriciteit als warmte genereert.

Woonbedrijf laat weten geïnteresseerd te zijn in de duurzame oplossing die het studentenproject biedt. “Ook mensen met een kleine portemonnee moeten in een duurzame woning kunnen wonen. Daarom hebben we veel interesse in deze vernieuwende technieken en toepassingen,” vertelt Ingrid de Boer, directeur van Woonbedrijf.

Bredere toepassing
“Casa 1.0 is de eerste in z’n soort en we gaan deze nieuwe technieken monitoren. We willen er van leren en kijken of we die binnen de sociale huursector breder kunnen toepassen. En of een ontwikkeling als deze op grotere schaal tot de mogelijkheden behoort", aldus De Boer.

De woningen moeten in het voorjaar van 2021 klaar zijn.

Laat je reactie achter