VDL Groep

Winst VDL maakt bijna 100 miljoen euro winst ondanks corona

VDL heeft in 2020 97 miljoen euro winst gemaakt. Dat is een daling van 38 procent in vergelijking met het jaar ervoor, toen het bedrijf 156 miljoen euro winst maakte. Dat blijkt uit het jaarverslag van het bedrijf.

De omzet van het bedrijf bedraagt 4,7 miljard euro. Dat is ruim een miljard euro minder dan een jaar eerder – een daling van 19 procent. VDL had wel degelijk last had van de coronacrisis, omdat materiaal, medewerkers en marktvraag tijdens de crisis niet gelijktijdig en niet in voldoende matig aanwezig was. Toch is de schade, die het bedrijf op liep, overzienbaar.

VDL schrijft dat het bedrijf dankzij steunmaatregelen van de overheid zijn vast medewerkers in dienst wist te houden. Wel werden 250 flexwerkers naar huis gestuurd. Zo’n 1,5 procent van de in totaal ruim 15000 medewerkers van het bedrijf.

Andere zaken die invloed hadden op het bedrijfsresultaat waren de overname van elektronicabedrijf TPB Electronics en pluimveebedrijf Jansen Poultry Equipment. Ook werd in 2020 gewerkt aan het opzetten van mondkapjesbedrijf PPE Solutions.

Ook investeerde VDL 159 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. Daarmee staat het bedrijf in de top tien van de meest innovatieve ondernemingen in Nederland, meldt VDL.

Laat je reactie achter