MN

Winkels, bedrijven en ateliers in oud V&D-pand

Winkels, uiteenlopende kleine bedrijven en ateliers. Dat is in een notendop de nieuwe invulling van het voormalige V&D-pand in de Eindhovense binnenstad.

Dinsdagavond werden de plannen gepresenteerd. Op de begane grond van het gebouw komen twee winkelformules. Eerder gaf kledingzaak Costes al aan hier ruimte te willen gaan huren.

Flexibele werkplekken
Op de vier etages daarboven neemt Microlab zijn intrek. Nu zit Microlab op Strijp-S, en verhuurt daar zo’n 800 flexibele werkplekken aan 230 kleine bedrijven, waaronder metaalbewerkers, architecten, zakelijk dienstverleners en creatieve bureaus. “We zijn al langer op zoek naar extra vierkante meters, in een bruisende omgeving. Dit is die ruimte. Ruim  400 mensen hebben hier straks een vette en inspirerende werkplek”, licht Rik Visser van Microlab toe.

MN

Combinatie van winkels en kantoren is beste optie. Warenhuis in zo'n pand is wat gedateerd

• George van Hooijdonk, vastgoedbelegger MN

Om het die bedrijven naar de zin te maken, krijgen de vier etages van Microlab een eigen ‘look en feel'. Visser: “Als je met z’n vijven een bedrijfje hebt, dan heb je één spreekkamer en één koffiecorner. Het is dan allemaal een beetje karig. Hier wordt alles gedeeld. Alle faciliteiten zijn er, en die zijn dan ook top. Goede spreekkamers, een skybar, restaurant. Dat doen we op Strijp-S al, en dat gaan we op onze nieuwe locatie ook doen.”

"Minder financiële risico's"
Toen V&D in 2016 failliet ging, en vertrok uit het kolossale pand aan de Vrijstraat, werden er gesprekken gevoerd met warenhuis Hudson’s Bay. Dat liep op niets uit. Het Warehouse of Innovation kwam er te zitten, maar dat is tijdelijk. “Een warenhuis in zo’n groot gebouw is wat gedateerd, denken we. We moesten op zoek naar een andere invulling. Winkelen en kantoren is de beste optie, is uit studies gebleken. En met meerdere huurders lopen we minder financiële risico’s”, zegt George van Hooijdonk van vastgoedbelegger MN. Het concern heeft ook nog gekeken om in het oude V&D-gebouw woningen te realiseren, maar dat plan is uiteindelijk naar de prullenbak verwezen. “Met woningen zouden we niet alle ruimte goed benutten. Hiervoor is ook te weinig daglicht, dieper in het gebouw.”

Andere uitstraling
Naast een nieuwe invulling krijgt het voormalige V&D-pand ook een heel andere uitstraling. Het pand wordt gestript, en ziet er straks transparanter uit, met veel glas. Bezoekers van de binnenstad kunnen dan goed zien wat er in het gebouw allemaal gebeurt. Op het dak wordt groen aangelegd.

Laat je reactie achter