PSV Media

‘Willy was buitengewoon talentvol, maar bleef altijd bescheiden’

Uitzonderlijk getalenteerd, met een enorme staat van dienst bij PSV. Toch liep Willy van der Kuijlen nooit naast zijn schoenen. Zo wordt het overleden clubicoon getypeerd door Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging.

“Hij heeft zoveel gegeven aan fans, met zijn vele goals. Maar hij gaf ook een belangrijke levensles mee: hoe je groot kunt zijn in bescheidenheid”, vertelt Timmermans. Volgens hem was dat ook de reden waarom ‘Skiete Willy’ zo bij PSV paste, en waarom hij zo populair was. “Het is de combinatie van talent en zijn persoonlijkheid die we als fans zo mooi vinden.”

Content
Van der Kuijlen bereikte grote successen met PSV, maar hij had nog meer uit zijn loopbaan kunnen halen. Zo kwam er geen toptransfer naar het buitenland en hij speelde geen grote toernooien in het shirt van het Nederlands elftal, onder andere door een conflict met Johan Cruijff. “Toch is dat niet tragisch, want hij had daar zelf vrede mee. Hij was gewoon een content mens, zonder rancune naar anderen”, zegt Timmermans.

Hij was een bescheiden en content mens, zonder rancune naar anderen

• Harrie Timmermans, voorzitter Supportersvereniging PSV

Dna
Volgens de preses zijn PSV en de voormalige aanvaller sterk met elkaar verbonden. “Hij is onderdeel van de identiteit van de club en van het dna van PSV. Maar ook PSV heeft een stukje van het Willy-dna. Ze zijn met elkaar versmolten.”

Laat je reactie achter