Studio040

Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Eindhoven?

Het Eindhovense gevoel verwerken in een gedicht. Dat is waar de verkiezing tot stadsdichter over gaat. Donderdagavond wordt bekend wie die nieuwe woordkunstenaar is.

Twee jaar lang was Jessica Bartels de stadsdichter, en draagt het stokje nu over. Van de negentien drie genomineerde schrijvers zijn er nog drie kandidaten over. De groeiden alle drie op in hun stad Eindhoven. Ze krijgen donderdag ieder tien minuten om werk voor te dragen.

Iris Penning 
Iris Penning is singer-songwriter en maakt poëtische pop. Ze stond vele honderden keren op de planken in Nederland en België. Ook bracht ze drie albums met poëzie en muziek uit met bijbehorende dichtbundels."Ik wil dit echt heel graag winnen", vertelt ze. "Ik ben al een tijdje van plan om een dichtbundel over Eindhoven uit te brengen. Als ik stadsdichter ben heb ik een goede reden om dat eindelijk te doen."

Linde ten Broek
Linde ten broek is trouwambtenaar en 'soulstoryteller'. Ze zet, naar eigen zeggen, verhalen in om mensen te verbinden. Ze heeft, zegt ze, een groot hart voor Eindhoven en de Eindhovenaren. Daarover schrijft ze graag gedichten. "Ik wil laten zien dat taal en dichten in iedereen zit, ook al denken sommigen dat ze het niet kunnen", legt Ten Broek uit.

Stokely Dichtman
Penning en Ten Broek stonden al in de finale, maar er was ook nog een wildcard te verdienen. Die bleek voor Stokely Dichtman. "Ik wil graag mijn visie op Eindhoven met de wereld delen", aldus Dichtman. Als dichter stond hij al met regelmaat op het podium.

Laat je reactie achter