Studio040 / Tim Vellinger

Wie gaat Tisha Volleman coachen tijdens de WK turnen?

Tisha Volleman kreeg in juni nog een teleurstelling te verwerken toen ze te horen kreeg dat ze niet mee mocht naar de Olympische Spelen, maar inmiddels is de Eindhovense turnster volledig gefocust op de kwalificatiewedstrijden voor de WK turnen in Japan. Dat toernooi begint al over een maand, maar er is nog steeds geen bondscoach gevonden om haar en de andere turnsters van de Nederlandse vrouwenploeg te begeleiden.

Dat meldt de NOS

Wel heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie iemand op het oog: de Amerikaanse Aimee Boorman. Zij was tijdens de Olympische Spelen de assistent-coach van Oranje, maar tot op heden is er nog geen akkoord bereikt. Technisch directeur Mark Meijer verwacht ook niet dat dat gaat lukken voor de WK turnen. "Het zijn echt praktische hobbels", aldus Meijer die de Amerikaanse trainster het liefst zou vastleggen tot het einde van het jaar. "Het gaat om de periode, om aanvullende wensen, om financiën. Helaas zit ik in de situatie waarin ik niet zomaar iemand eventjes kan binnenhalen voor een langere periode. Daar heb ik echt gedragenheid en financiën voor nodig."

Van Bokhoven

Tijdens de Olympische Spelen nam mannenbondscoach Bram van Bokhoven nog de vrouwenploeg onder zijn vleugels, maar dat is geen optie meer. Van Bokhoven wil zich volledig richten op de mannenploeg, maar staat wel open voor een adviserende rol. Ook de persoonlijke coaches van de turnsters komen niet in aanmerking, omdat een aantal van hen nog verwikkeld is in tuchtzaken over grensoverschrijdend gedrag. Daarmee blijft het vooralsnog onduidelijk wie Tisha Volleman zal begeleiden op de WK turnen, als ze zich weet te kwalificeren. Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd in Rotterdam deze zaterdag eindigde ze op de vijfde plaats.

Overigens is het onduidelijk over de WK turnen überhaupt doorgaan vanwege de strenge coronamaatregelen in Japan, maar daar hakt de internationale turnfederatie maandag de knoop over door. 

Laat je reactie achter