PSV Media

Wie er volgend seizoen onder de lat staat bij PSV is een vraagteken

Wie volgend seizoen de positie van doelman in neemt bij PSV wordt hoe langer hoe onduidelijker. Terwijl Lars Unnerstal aan het eind van het seizoen vertrekt, en de komst van Joëll Drommel onzeker is, blijkt ook dat het geen garantie is dat Yvon Mvogo na dit seizoen in Eindhoven blijft.

Lange tijd leek het erop dat de Zwiters ook volgend seizoen de plek onder de lat zou innemen. De Eindhovenaren hadden de goalie immers voor twee seizoenen van RB Leipzig gehuurd.

Roger Schmidt liet bij de persconferentie in aanloop naar het duel met AZ weten dat Leipzig een optie heeft bedongen de doelman na één seizoen terug te halen. “Anders was hij simpelweg niet haalbaar”, liet Schmidt weten. Daarnaast vertrekt ook tweede doelman Lars Unnerstal aan het eind van het seizoen uit Eindhoven.

Dat terwijl de komst van FC Twente goalie Joël Drommel op losse schroeven staat. Even leek alles in kannen en kruiken, toen bekend werd dat de talentvolle sluitpost een persoonlijk akkoord had met PSV. De vraagprijs leek geen struikelblok, omdat het contract van de doelman afloopt, al heeft FC Twente de optie de overeenkomst eenzijdig met een jaar te verlengen.

Hoog in de boom
Die verhalen waren echter voorbarig. Waar verschillende media er vanuit gingen dat de doelman voor 3 tot 4 miljoen euro naar Eindhoven zou kunnen verkassen, bleken de Twentenaren bijna het dubbele te verwachten: 6,5 miljoen. Een flink bedrag voor een doelman met een éénjarig contract, en die zich bovendien pas één seizoen echt weet te onderscheiden bij de tukkers.

Alle optie open
Hoewel Schmidt eerder al liet weten Drommel een goede keeper te vinden, lijkt PSV zich niet blind te staren op de doelman. “De samenstelling voor het team van volgend seizoen gebeurt op de achtergrond”, zei Schmidt desgevraagd. “We moeten alle goede beschikbare keepers in Europa in de gaten houden, en dan kijken wat de mogelijkheden zijn”, aldus Schmidt.

Laat je reactie achter