advertentie Banner Profile Mekkes

Catharina Ziekenhuis

Whatsapp de dokter: hartoperaties live volgen

In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zijn woensdag twee hartoperaties live te volgen. Bij beide operaties wordt de hartklep vervangen. Twee keer op een andere manier.

Bij de ene operatie wordt gewerkt met een katheter via de liesslagader. De zogenoemde TAVI-ingreep is minder belastend dan de gangbare manier om een hartklep te verwijderen. "Sommige patiënten kunnen een dag na de operatie alweer naar huis", stelt een cardioloog.

Openhartoperatie
De gangbare operatie is een openhartoperatie. Er wordt dan een snee gemaakt in het borstbeen. "Dat doen we al vijftig jaar op die manier. De meeste patiënten zijn na zes weken hersteld."

Geïnteresseerden kunnen de hartoperaties volgen via de de websites van het Algemeen Dagblad, het Eindhovens Dagblad, via De Hartstichting, Harteraad en het ziekenhuis zelf. Om 11.00 uur begint de ochtenduitzending en om 14.15 uur de middaguitzending.

Whatsapp of Facebook
Ook kunnen kijkers een berichtje sturen via Facebook of Whatsapp tijdens de operaties op woensdag. Dat kan via het volgende telefoonnummer: 06 - 17 50 81 00.

Laat je reactie achter