advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Wethouders randgemeenten breken lans voor cultuur

De wethouders van verschillende gemeenten uit Zuidoost Brabant hebben een open brief gestuurd aan de Commissaris van de Koning van provincie Noord-Brabant en de gedeputeerde van Vrije tijd, Cultuur en Sport.

In de open brief breken de wethouders van onder meer gemeente  Nuenen, Son en Breugel en Valkenswaard, een lans voor de cultuursector in de provincie. Het is een reactie op de aangekondigde bezuinigingen op de sector door het nieuwe provinciebestuur.

De cultuursector is volgens de wethouders een belangrijk onderdeel van het goede vestigingsklimaat waardoor ondernemers van over de hele wereld de regio weten te vinden. De sector zorgt ervoor dat kinderen zich op mentaal vlak goed kunnen ontwikkelen. Ook zorgt de cultuursector er volgens de schrijvers voor dat er bruggen worden gebouwd tussen verschillende groepen in de maatschappij.

Het provinciebestuur zet volgens de schrijvers al deze en andere verworvenheden onder druk. Ten einde van het schrijven laten ze weten dat ze de protesten die ontstonden na aankondiging van het coalitieakkoord, ‘van harte te steunen’.

Behalve de wethouders van gemeente Nuenen, Son en Breugel en Valkenswaard, werd de brief ook ondertekend door de cultuurwethouders van Heeze-Leende, Cranendonk en Laarbeek.

Laat je reactie achter