advertentie Banner Siteli

Aldi vertelt wethouder: 'U kunt niks doen'

Er is niets dat de gemeente Geldrop-Mierlo kan doen, om te zorgen dat de Aldi in de wijk Braakhuizen-Zuid blijft zitten. Dat was het antwoord dat wethouder Jeucken kreeg toen hij eerder deze week nog eens ging praten met de supermarktketen. Zo vertelde hij maandagavond aan de gemeenteraad.

De publieke tribune zat vol met mensen die de supermarkt niet graag zien vertrekken en daarvoor in totaal 933 handtekeningen kwamen aanbieden. 'Het is een ontmoetingspunt,' vertelt één van hen, 'het is echt een contactpunt in de wijk. Dat willen we gewoon heel graag behouden.' Anderzijds is er ook angst voor verloedering, mocht het gebouw leeg komen te staan als de Aldi vertrekt.

Dat laatste is de reden dat wethouder Jeucken graag de supermarktbestemming van het gebouw af wil halen. Als er ook andere gebruikers in kunnen als de Aldi vertrekt, verkleint dat immers de kans op leegstand en verloedering. Een argument dat door een deel van de raad niet direct begrepen werd. Een aantal partijen wil er via een motie voor zorgen dat de wethouder 'zich er maximaal voor inspant om de Aldi te behouden'. Iets dat de wethouder wel zegt te willen doen, maar waar hij zelf weinig heil in ziet: 'Aldi zegt dat de locatie niet voldoet. Daar zijn ze vrij rechtlijnig in. Ik kan dat niet veranderen.'

Wanneer de Aldi dan zou vertrekken uit het pand in Braakhuizen-Zuid, is nog niet bekend.

Laat je reactie achter