Meer geld en tijd voor opknapbeurten in de stad

De herinrichting van de Boschdijk, Geldropseweg, Mathildelaan en Grote Berg krijgen een nieuwe aanpak: er is meer tijd en geld voor gereserveerd en er wordt meer opgeknapt dan eerst de bedoeling was.

De nieuwe aanpak vloeit voort uit de lessen die de gemeente geleerd heeft van de werkzaamheden aan de Vestdijk. Die kostte bijna 6 miljoen meer, en was ook omvangrijker dan gepland. Voor de gemeente was dat reden om een grondige evaluatie te laten maken. "Het is een nieuwe manier van werken, of eigenlijk een efficiëntere manier van werken" zegt Monique List, wethouder openbare ruimte. "Daarbij nemen we alle lessen mee die we uit het verleden hebben getrokken."

De nieuwe aanpak is royaler van opzet, op veel fronten. Voor alle projecten is meer tijd ingepland en de risico's zijn hoger ingeschat. Ook moeten ze robuuster worden uitgevoerd, zodat ze voorlopig kunnen voldoen de eisen van duurzaamheid en kwaliteit. Zo wordt bijvoorbeeld van tevoren al rekening gehouden met de opvang van regenwater.

Maar ook boven de grond is straks het verschil te merken. Wethouder Rik Thijs: "wat mensen duidelijk gaan zien is dat de straten groener worden, meer bomen, het gaat er gewoon beter uitzien. De Geldropseweg gaat bijvoorbeeld van één naar meer dan veertig bomen"

De opknapbeurt van de Geldropseweg werd een tijd geleden al door de inwoners zelf geïnitieerd. In het tweede kwartaal van 2021 gaat het er eindelijk van komen. Dat tijdvak wordt ook de Grote Berg aangepakt. Daar is de riolering heel hard aan vervanging toe.  De Mathildelaan, die eigenlijk in juni dit jaar al op de planning stond, moet nog wachten tot 2022, net zoals de Boschdijk.

Laat je reactie achter