advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Wereldkampioen Tech United gehuldigd op TU/e

Tech United is maandag gehuldigd tijdens de opening van het academisch jaar van de Technische Universiteit Eindhoven. Ze zijn wereldkampioen geworden met hun voetbalrobots tijdens de Robocup 2019 in Sydney afgelopen zomer.

De huldiging van Tech United was de feestelijke afsluiter van de opening van het academisch jaar. Het hele team werd naar voren geroepen en warm onthaald door het publiek. Ook werd een enorm confettikanon afgeschoten.

Robocup
Robocup heeft verschillende competities, de voetbalrobots van de TU/e doen mee in de Middle Size League, hier spelen twee teams van vijf tegen elkaar. De robots doen alles zelf, mensen mogen alleen de robots in en uit het veld halen. Het spel wordt wel beoordeeld door een menselijke scheidsrechter.

Zorgrobots
In de @Home competitie heeft Tech United ook de eerste prijs behaald. Het is in deze competitie de bedoeling om robots te ontwikkelen die hulp in huis kunnen verlenen. Met deze competitie wilt de organisatie duidelijk maken dat de techniek die voor de voetbalrobots gebruikt wordt, ook voor maatschappelijke doeleinden gebruikt kunnen worden.

Laat je reactie achter