Wereldkampioenen robot bouwen officieel gehuldigd

Eind april wonnen ze de wereldtitel robot bouwen maar nu werd Team Rembrandts officieel gehuldigd in Eindhoven.
Het team werd woensdag officieel gehuldigd door loco-burgemeester Rik Thijs. Hij gaf het team ook nog een speciale ereprijs. Het was een plakkaat met daarop het stratenpatroon van het Eindhovense centrum erop. Niet iedereen krijgt deze prijs. De vorige keer dat hij werd uitgereikt was aan de oud-voorzitter van de TU/e, Jan Mengelers. 
'Deze prestatie was zeker niet verwacht', zegt teamlid Gijs de Veer. 'We dachten van, als we dit winnen, kunnen we zeker nog verder komen.' Het team bestaat uit studenten van Fontys Engineering en het Zwijsen College en het Heerbeeck College. 
Het thema van het First Robotics Competion Championship was dit jaar "DESTINATION: DEEP SPACE". Het team moest een robot bouwen die op de fictieve planeet Primus verschillende stalen moest verzamelen. Daarna hadden de robots nog tweeënhalve minuut om zoveel mogelijk lading te verzamelen én hun ruimtevaartuig startklaar te maken. Team Rembrandts heeft dit als beste gedaan en mag zichzelf kronen tot wereldkampioen. Het team is daarmee ook automatisch geplaatst voor het WK in 2020. 
advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen