Studio040

Weekenddrukte in de Eindhovense binnenstad

De Eindhovense binnenstad is zaterdagmiddag gevuld met winkelend publiek en mensen die aan het terras zitten. Een half uur in de rij staan voor een winkel maakt ze niet uit. Na een tijd niks mogen, genieten deze mensen volop van een dagje uit.

"We hebben de afgelopen tijd zo onder een steen moeten leven, dat dit echt weer als vrijheid voelt", zegt een vrouw die met drie vriendinnen een dagje aan het terras zit. "We zitten dan wel verspreid over twee tafeltjes, maar dat maakt de gezelligheid niet minder." Toch beseft ze dat niet iedereen het geluk heeft om buiten te genieten van een drankje. "Natuurlijk besef je wel dat er ook mensen in het ziekenhuis liggen."

Coronavirus bestaat niet
Het lijkt soms even alsof het coronavirus niet meer bestaat, volgens terrasgangers. "Als je hier nu rondkijkt, bestaat corona niet", zegt een jongen die samen met een vriend op het terras zit. Een andere jongen vult hem aan: "Het is er nog ja, maar ik heb niet het gevoel dat het nou aanwezig is. Helemaal niet."

Tekst gaat verder na de foto's.

Rijen voor winkels
Ook voor winkels in de Eindhovense binnenstad staan rijen met mensen. Zij wachten op het moment dat ze naar binnen mogen. En dat kan soms wel langer dan een kwartier duren. "Het is gek, maar ook fijn dat het weer kan", zegt een vader die met zijn dochter aan het winkelen is. Volgens Kavish Breidel, coördinator serviceteam Eindhoven, waren er rond 13.00 uur zo'n tweeduizend mensen in de binnenstad.  'Gezellig druk' noemt hij het, en nog geen reden om mensen naar huis te sturen. 

Laat je reactie achter