advertentie Banner Profile Mekkes

SQ Vision | Dave Hendriks

Geldrop-Mierlo wil met noodplan wateroverlast aanpakken

De gemeente Geldrop-Mierlo komt met een noodplan om de wateroverlast aan te pakken. Dat zegt wethouder Hans van de Laar.

"Ik wil maandag met een noodplan aan de slag, lering trekken uit de bui van woensdag en kijken wat we kunnen doen." Het was voor de zoveelste keer raak in Mierlo afgelopen woensdag: straten en huizen stonden onder water. "Dit los je niet zomaar even op", zegt wethouder Hans van de Laar. "Maar we moeten er wel mee aan de slag. De telefoon stond bij mij roodgloeiend met bezorgde burgers. Dan nemen we serieus."

93 millimeter
Toch wil de wethouder geen te grote verwachtingen scheppen. "We hebben de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd in betere afwatering en dat heeft zeker geholpen. Maar tegen 93 millimeter neerslag kan ik ook niks doen. Dat wil niet zeggen dat we niet meer kunnen doen. In 2017 hebben een miljoen extra geïnvesteerd, misschien moeten we dat wel weer doen."

Groene tuin
GroenLinks denkt dat een deel van het probleem in de tuinen van de burgers ligt. "Je ziet van veel mensen hun tuinen bestraten. Dan kan het water niet goed de grond in. Wij zeggen: tegels eruit, groen erin", licht fractievoorzitter Niek Engbers toe. "Ik vind dat wij daar als gemeente wel iets over mogen zeggen tegen de mensen." Van de Laar is het daar mee eens: "We mogen de burger best aanmoedigen om het groen te houden."

Laat je reactie achter