Photo Prestige

Wanprestatie PSV in bekertoernooi: "We falen collectief"

"We hebben collectief gefaald. Dit is PSV onwaardig." Dat zijn woorden van spelers en trainer na de dramatische uitschakeling van de Eindhovenaren in het bekertoernooi door NAC.

In Breda ging PSV met 2-0 onderuit tegen NAC, de nummer vijf van de eerste divisie.. Treffers kwamen op naam van Ilic en Boussaid. Vooral na rust speelde PSV dramatisch slecht. Het seizoen voor de Eindhovenaren kan daarmee als mislukt worden beschouwd, nu het in de beker en Europa League is uitgeschakeld en in de eredivisie op plek vier staat.

"We moeten ons kapot schamen"
"We moeten ons kapot schamen", aldus een boze coach Ernest Faber na afloop. “We proberen wel te vechten, positief te blijven en te voetballen, maar het lukt niet”, aldus verdediger Denzel Dumfries. “We moeten goed in de spiegel kijken, maar dat zeg ik eigenlijk al weken. We falen als ploeg. ” De verdediger probeert verklaringen te zoeken voor de wanprestaties. “Het is eigenlijk een repeterend verhaal. We beginnen slap, laten hen in de wedstrijd komen, belonen onszelf niet als we kansen krijgen."

Tegenslag
Ook PSV-verdediger Nick Viergever is kritisch. “Er sluipen weer dingen in het team waarvan ik dacht dat we ze op het trainingskamp in Qatar kwijt waren geraakt. Bij tegenslag valt de ploeg uit elkaar."

Boze fans
Niet alleen Faber was boos. Ook PSV-fans uitten hun onvrede, donderdagavond in Breda. ‘Schaam je kapot’, scanderen de supporters in het uitvak. “Ze hebben groot gelijk”, aldus Dumfries.

Laat je reactie achter