Wandelestafette KWF afgelast

SamenLoop voor Hoop, de wandelwedstrijd waarmee KWF geld inzamelt voor kankeronderzoek, wordt tot nader orde uitgesteld. Dat heeft heeft de organisatie besloten.
De wedstrijd is een 24-uur durende estafettewandeling. Wandelaars wisselen elkaar in teams af. Het sportevenement zou normaal gesproken op 6 en 7 juni plaatsvinden in Geldrop-Mierlo. Ook alle andere soort gelijke evenementen die het KWF voor augustus dit jaar gepland had, gaan niet door.

Er wordt nog onderzocht of de estafettewandeling op een later tijdstip kan plaatsvinden.  

"Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop voor Hoop-evenementen die tot 1 augustus gepland staan uit te stellen. Dit is enorm ingrijpend voor iedereen bij de SamenLoop betrokken is, maar de veiligheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop", licht de organisatie het besluit toe op haar website. 

Aan de organisatie van het evenement in Geldrop werkten zo'n 25 vrijwilligers mee en zouden zeventien teams meedoen. De vrijwilligers laten weten begrip te hebben voor het besluit. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen