Larissa Gomes Meyer

Waarnemend burgemeester zoekt uitweg uit bestuurlijke crisis Waalre

Jan Boelhouwer is donderdag aan de slag gegaan als waarnemend burgemeester in Waalre. Hij werd woensdag aangesteld door Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Boelhouwer kreeg deze klus toevertrouwd om een uitweg te vinden voor de bestuurlijke crisis in de gemeente.

Waalrese burgemeester Jan Brenninkmeijer deed een stap terug zodat Boelhouwer onderzoek kan doen naar wat er allemaal mis in in Waalre. De afgelopen weken werd namelijk bekend dat de burgemeester en wethouders al sinds het begin van de zomer ruzie hebben. De wethouders zegden het vertrouwen in de burgemeester op. De raad werd pas geïnformeerd toen er informatie lekte en het college er niet meer omheen kon.

Veel inwoners zijn blij met Brenninkmeijer en vinden het jammer dat de gemeente het niet zelf kan oplossen. De tijdelijke vervanging  roept dan ook gemengde gevoelens op.

De raad vindt dat er nu alleen naar Brenninkmeijer gewezen wordt. "De wethouders lijken er zonder kleerscheuren vanaf te komen", aldus Janpeter Hazelaar, fractievoorzitter PvdA.

Het is geen uitgemaakte zaak dat Brenninkmeijer nooit meer terugkomt. Boelhouwer gaat eerst onderzoeken wat er aan de hand is. Hij heeft nu nog geen mening over wie de schuldige is van de crisis. Pas na een aantal gesprekken kan hij een beter beeld van de situatie schetsen.

Laat je reactie achter