Gemeente Waalre

Waalrese verenigingen breken lans voor burgemeester

In een brief aan de commissaris van de koning, Wim van de Donk, laten 37 verenigingen uit de dorpen Waalre en Aalst weten burgemeester Jan Brenninkmeijer te steunen.

De vier wethouders van gemeente Waalre zeiden eerder het vertrouwen op in de burgemeester. De schrijver van de brief laat weten daarover 'hooglijk verbaasd te zijn'.

In de brief schrijven de verenigingen dat de Waalrese gemeenteraad geen schoolvoorbeeld is van een goed functionerende volksvertegenwoordiging. En daarvoor krijgt de burgemeester de schuld in de schoenen geschoven, zo valt te lezen.

Volgende termijn
Met de brief willen de verenigingen, die naar eigen zeggen een groot deel van de Waalrese bevolking representeert, duidelijk maken dat de wethouders in deze situatie niet de Waalrese bevolking vertegenwoordigen. Ook pleiten de schrijvers ervoor om burgemeester Brenninkmeijer voor een volgende termijn te behouden als burgemeester van de dorpen.

Eerder pleitte de wethouders er juist voor Brenninkmeijer niet te benoemen voor een volgende termijn.

'Benaderbaar en bereikbaar'
"De verenigingen en inwoners van de gemeente dragen Jan Brenninkmeijer een zeer warm hart toe, vanzelfsprekend vanwege het feit dat deze burgervader voor onze inwoners benaderbaar, bereikbaar, betrokken en aanwezig is", schrijven de verenigingen.

Ook laten de schrijvers weten dat de dorpen Aalst en Waalre 'nog nooit zo eensgezind zijn geweest als in dit verzoek'. 

Laat je reactie achter