Huis van Waalre Studio040 / Chris Bakker

Waalre krijgt raadsbreed zakencollege

De gemeente Waalre wordt de komende anderhalf jaar bestuurd door een zakencollege, dat gesteund wordt door alle partijen. Dat is de uitkomst van een geheim crisisoverleg dat donderdagavond werd gehouden op het gemeentehuis van Waalre.

Aanleiding is het opstappen van de vier wethouders donderdagmiddag, nadat woensdag burgemeester Jan Brenninkmeijer aangaf niet terug te keren.

Zakencollege
"Het verschil tussen oppositie en coalitie willen we laten vervallen. We gaan raadsbreed op zoek naar goede bestuurders", zegt Jo Claessen, fractievoorzitter AWB, na afloop van het overleg.  "We moeten nog even goed gaan kijken wie dat het beste kunnen gaan doen", aldus Claessen. De vakwethouders moeten de komende anderhalf jaar gaan waarnemen, tot de volgende verkiezingen.

Coalitieakkoord staat open
Het coalitieakkoord dat de wethouders uitvoerden, wordt opengebroken. "We gaan dan op zoek naar iets waar alle partijen zich in kunnen vinden" vertelt Joke Beuger, fractievoorzitter GroenLinks. "Dat gaat niet van de hoed naar de rand, want we hebben nog maar anderhalf jaar. We gaan er geen zeeën van tijd aan besteden, maar we moeten er met zijn allen wel even kritisch naar kijken" aldus Beuger.

Laat je reactie achter