advertentie Banner Siteli

Gemeente Waalre

Waalre: Woonlasten fors omhoog

De gemeente Waalre gaat de woonlasten flink verhogen.

Als het aan burgemeester en wethouders ligt, gaan inwoners vanaf volgend jaar 7,5 procent meer onroerendezaakbelasting betalen. Ook gaat de afvalstoffenheffing met drie procent omhoog. Dat blijkt uit de begroting, die het college heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

Volgens het gemeentebestuur is de maatregel nodig om 'aan lopende en nieuwe ambities invulling te kunnen geven'. In de begroting wordt ook duidelijk wat die extra ambities zijn. Zo wil het gemeentebestuur een GGD'er aanstelling die moeten bijdragen aan een betere leefbaarheid in de wijken. Ook zou er een nieuwe jongerenontmoetingsplek moeten komen, en een proef om Waalrese ouderen langer thuis te laten wonen. Deze pilot zet vooral in op 'meer automatisering in huis'.

Daarnaast wil het gemeentebestuur dat er meer werk wordt gemaakt van nieuwe bouwplannen voor het dorpshart van Aalst en woningbouw in Waalre-Noord. Verder kost het verbeteren van wegen en de renovatie van sporthal ’t Hazzo extra geld.

Eind deze maand debatteert de gemeenteraad voor het eerst over de begroting. Op 12 november moet er een definitief besluit vallen. 

Laat je reactie achter