advertentie Banner Siteli

Letters op gebouw TU/e Studio040

'Vrouwenquotum' van TU/e is in strijd met de wet

De TU Eindhoven moet stoppen met het zogenoemde 'vrouwenquotum'. Vacatures voor wetenschappelijk personeel alleen openstellen voor vrouwen, is in strijd met de wet voor gelijke behandeling,zegt het College voor de Rechten van de Mens.

Vrouwen zijn nog altijd sterk ondervertegenwoordigd bij wetenschappelijke en leidinggevende functies aan de TU/e. De universiteit wilde daar een einde aan maken met deze maatregel. De universiteit probeerde dat al langer, maar volgens rector Frank Baaijens ging dat veel te langzaam.

Vorig jaar besloot de universiteit de wetenschappelijke staf flink uit te breiden. En dat was een mooie gelegenheid om veel vrouwen te kunnen aannemen. Daarom werd bepaald dat deze functies alleen als de TU na zes maanden tijd geen gesprek voerde met een vrouwelijke kandidaat werd de vacature ook opengesteld voor mannen.

Een voorkeursbeleid hanteren bij vacatures is niet verboden, maar mag alleen onder strikte voorwaarden. Het is volgens het college belangrijk dat de functie openstaat voor mannen en dat een vrouw alleen voorrang krijgt bij gelijke geschiktheid.

Uit eerdere uitspraken van het Europese Hof van Justitie blijkt volgens het college dat het voorkeursbeleid niet mag leiden tot een absolute voorrang voor vrouwen. Daar is bij de TU/e wel sprake van. Het college vindt dat de universiteit niet duidelijk genoeg maakt waarom het voorkeursbeleid voor alle wetenschappelijke functies moet gelden, omdat de achterstandspositie van vrouwen niet bij alle faculteiten even groot is.

De TU/e zegt in een reactie dat de universiteit zich blijft inzetten voor een betere genderbalans. Hoe ze dat gaan doen, staat nog niet vast. Ze bestuderen de uitspraak van het hof. Sinds de invoering van het voorkeursbeleid heeft de TU/e 48 vrouwelijke wetenschappers aangenomen van over de hele wereld.

Laat je reactie achter