De grondsteen wordt geplaatst Novalis College

Vrije school legt grondsteen bij nieuwbouw

Bij de nieuwbouw van het Novalis College, naast het hoofdgebouw aan de Sterrenlaan, is woensdagochtend een 'grondsteen' gelegd.

Het is een zogenaamde ‘grondsteen’. Bij de plaatsing van de koperen ‘steen’, is tevens een spreuk voorgelezen waarmee de leerlingen van de school een voorspoedige toekomst wordt gewenst. Het leggen van een dergelijke steen gebeurt volgens het Novalis vaker bij vrije scholen.

De nieuwbouw komt naast het hoofdgebouw van de school te staan en krijgt veertien lokalen. Daarbij kunnen er vier lokalen tot twee ‘superlokalen’ worden getransformeerd voor examens of college-achtige lessen.

Toenemende vraag
Met het nieuwe gebouw heeft de school plaats voor zo’n zeshonderd leerlingen. Novalis College laat weten dat daar behoefte aan is omdat steeds meer ouders hun kind naar de vrije school willen sturen. Zo komen ook leerlingen uit Helmond, Eersel en Tilburg naar de vrije school, meldt Novalis.

Door corona vond de grondsteenlegging op kleine schaal plaats. Wel konden leerlingen de verhandeling volgen via een livestream.

Zo moet de nieuwbouw eruit komen te zien Novalis College

Laat je reactie achter