Studio040| Alain Heeren

Zorgen over vertrek jeugdwerkers Woensel, CDA wil opheldering

Het CDA heeft raadsvragen gesteld over jeugdwerk in Woensel-Noord. De wijken Achtste Barrier en Blixembosch hadden tot voor kort vaste jongerenwerkers. Hun aanstelling is inmiddels beëindigd, meldt de Eindhovense coalitiepartij.

En dat is volgens de fractie een kwalijke ontwikkeling. Jongerenwerkers zouden namelijk enorme belangrijk zijn voor de wijken. Ze bouwen een goede relatie op met de lokale jeugd, weet wat er speelt in de wijk en zijn een spil in het organiseren van activiteiten in de wijk. Ook zijn jongerenwerkers belangrijk om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit verzeild raken of radicaliseren.

Het CDA wil daarom onder andere weten waarom de jongerenwerkers niet meer structureel actief zijn in de wijken. Daarnaast zijn betrokkenen zoals bewonersverenigingen en wijkagenten, niet op de hoogte van de verandering, de partij wil weten waarom.

Ook zijn in de wijken Prinsejagt, Jagershoef en ‘t Hool geen jongerenwerkers zichtbaar aanwezig. Terwijl in die wijken wel veel jongeren op straat te vinden zouden zijn. De partij vraagt zich af hoe het jongerenwerk in die wijken is georganiseerd.

Laat je reactie achter