Studio040

Vragen LPF over prediker bij Al Fourqaan-moskee in Eindhoven

De LPF wil weten of het college van B&W op de hoogte was van de komst van prediker Mamdouh Tamami naar de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven.

Mamdouh Tamami kwam begin 2015 landelijk in het nieuws toen hij was uitgenodigd voor een liefdadigheidsbijeenkomst in Rijswijk. Van drie imams die aanwezig zouden zijn bij het evenement werd de visa ingetrokken door toenmalig minister Koenders van Buitenlandse Zaken.  Aanleiding voor het besluit was informatie verkregen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dat de imams treurden om de dood van Osama Bin Laden, jihadistische groepering Al-Nusra steunden en dat de jihad in Europa werd gefaciliteerd door deze drie personen.

Het is onduidelijk of Tamami één van de personen was wiens visa werd ingetrokken. Desondanks is hij volgens de LPF een haatprediker en heeft het bestuur van de moskee daarmee hun belofte verbroken dat er geen radicale predikers meer worden uitgenodigd. Daarom wil de Eindhovense politieke partij weten of het college van B&W op de hoogte was van de komst van de prediker en of er overleg is geweest met het NCTV.  Ook wil de LPF weten in hoeverre het duidelijk is wie allemaal komt spreken in de Al Fourqaan-moskee. 

Inzameling
Niet alleen de komst van Mamdouh Tamami heeft kwaad bloed gezet bij Lijst Pim Fortuyn.  Door de partij zijn ook vragen gesteld over geldinzamelingsacties door de stichting achter de moskee, Alabraar, en stichting Islamplanning. Stichting Alabraar wil het geld naar eigen zeggen gebruiken voor een nieuw dak op het moskee en heeft al ruim 40.000 euro opgehaald. Stichting Islamplanning wil het geld gebruiken voor islam en Koranlessen en heeft al meer dan 120.000 euro opgehaald. Dat er binnen zo'n korte tijd zulke bedragen zijn opgehaald heeft de wenkbrauwen doen fronsen bij de LPF. De partij wil dan ook weten of het college op de hoogte was van de inzamelingsactie en of er een onderzoek komt naar de geldinzamelingsactie.

Ook wil de LPF weten wat er aan de hand is met het pand aan de Wezelstraat vlak naast de moskee. Stichting Waqf kocht het gebouw in 2016 voor culturele activiteiten, maar het blijft volgens de LPF erg stil. Daarom wil de partij weten waarvoor het pand wordt gebruikt. 

Laat je reactie achter