Studio040 / Tom Vogels

Voorstanders van kernenergie demonstreren in Eindhoven

Voorstanders van kernenergie hebben gedemonstreerd. De actievoerders van 'Stand Up For Nuclear' willen bewustzijn kweken bij mensen.

Het Nederlandse deel van de actiegroep 'Stand Up For Nuclear' heeft dinsdag in Eindhoven gedemonstreerd. Over de heel wereld wordt hier aandacht aan gevraagd. Het protest verliep vreedzaam. De actie bestond uit foto's nemen bij iconische gebouwen en plekken in de stad terwijl een spandoek wordt vastgehouden. Het protest wordt ook in andere steden gehouden, op andere dagen deze week.

De groep demonstranten vindt dat de samenleving meer gebruik moet maken van kernenergie. Ondanks de ongelukken die in het verleden zijn gebeurd met kerncentrales zeggen de voorstanders dat de voordelen opwegen ten op zichtte van de voordelen

Realisme ​​​​
De standpunten van organisatielid Albert van der Wijk zijn realistisch: "Je wilt heel veel doen met wind- en zonne-energie, aan de andere kant kun je het niet doen met wind- en zonne-energie, alleen. Want als de zon niet schijnt en de wind niet waait dan heb je toch iets nodig om een back-up te organiseren."

Wereldwijd wordt in september gedemonstreerd voor kernenergie.    

Laat je reactie achter