Studio040

Voormalige MEC-pand maakt plaats voor natuur en recreatie

Het voormalige Milieu Educactie Centrum in de Genneper Parken wordt op termijn gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe groene entree van het gebied. Dat blijkt uit een conceptvisie die de gemeente voor de Genneper Parken gemaakt heeft.

Het Milieu Educatie Centrum was jarenlang een plek waar met name de jeugd terecht kon om op een speelse manier meer over de lokale flora en fauna te weten te komen. Enkele jaren geleden sloot het zijn deuren, maar het pand waarin het huisde, staat er nog steeds. De gemeente wil dat nu slopen en het terrein eromheen transformeren tot een entree die bezoekers beter uitnodigt om het gebied in te trekken.

Recreatie

Dat moet dan gebeuren met wandelroutes, zitgelegenheden, een picknickweide, watertappunten en een aanmeerplaats voor kano’s. De naastgelegen vijver, die nu nog wat verscholen ligt, krijgt in de plannen ook een opknapbeurt. De bestaande watermolen moet juist een centrale plek krijgen in de vernieuwde entree. Opvallend is ook dat het aantal parkeerplaatsen voor de plek (nu nog zo’n 20 stuks) fors omlaag gaat en naar ongeveer 5 wordt teruggebracht.

Berkenhuisje

In de toekomstvisie voor de Genneper Parken wil de gemeente afscheid nemen van gebouwen die niet langer bijdragen aan de functie van het gebied. Het MEC-gebouw was zo’n gebouw. Over het veelbesproken Berkenhuisje is nog geen besluit gevallen.

Laat je reactie achter