advertentie Banner Profile Mekkes

Het Philips Stadion van de binnenkant. PSV Media

Voormalig PSV'er onterecht aangehouden voor poging tot moord

Voormalig PSV'er Arnaut Danjuma is in maart ten onrechte aangehouden door de Engelse politie voor poging tot moord.

Dat vertelt de oud-PSV'er in een interview met The Sun

Danjuma liep door het centrum van Bournemouth toen hij plotseling door de politie in de boeien werd geslagen. De Oranje-international werd ten onrechte aangezien als verdachte van een steekpartij die op 16 maart had plaatsgevonden.

'Ik liep door de binnenstad op weg naar het Hilton om iets te eten. Plotseling was daar een politiewagen en twee agenten kwamen uit de auto gestapt. Een politieagent zei dat ik mijn handen tegen de muur moest houden', vertelt Danjuma.

Doordat de politie niet duidelijk maakte waarom de voetballer werd aangehouden, liepen de emoties hoog op bij de speler. 'De agenten wilden niet zeggen waarom ik werd aangehouden. Terwijl ik het meerdere keren heb gevraagd. Ondertussen waren mensen foto's aan het maken. Het was beschamend, ik raakte gefrustreerd en werd boos op de politie.'

Daarbij heeft 23-jarige vleugelaanvaller, naar eigen zeggen, dingen gezegd die hij beter niet had kunnen zeggen. Plotseling mocht Danjuma zijn weg weer vervolgen. 'De politie zei: "Je bent niet de persoon die we zochten, je mag gaan".'

Danjuma kan zich niet herinneren of de politie ooit sorry heeft gezegd voor de persoonsverwisseling, desondanks wilde de speler van Bournemouth geen formele klacht indienen. In plaats daarvan wilde de voetballer zich focussen op zijn herstel.

PSV
De 23-jarige Danjuma speelde van 2008 tot 2016 in de jeugdopleiding van PSV, alvorens de overstap te maken naar NEC. Via de Nijmeegse club en Club Brugge is de vleugelaanvaller in 2019 bij Bournemouth beland. 

Laat je reactie achter