DAF Trucks

Voor het eerst in 34 jaar een volledig nieuwe DAF

Voor het eerst sinds 1987 heeft DAF een volledig nieuwe truckserie gepresenteerd. De ontwerpers begonnen letterlijk met een leeg velletje papier.

Voor insiders is het een ware sensatie. DAF heeft een compleet nieuwe serie vrachtwagens gepresenteerd. Alle onderdelen en systemen werden helemaal opnieuw getekend, doorgerekend en uitgetest. En dat is heel bijzonder, want bij vrachtwagens wordt normaal gesproken hetzelfde model elke keer een beetje aangepast. De laatste keer dat er een heel nieuw model kwam, was in 1987.

In de nieuwe serie is meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd. DAF heeft een hooggespannen verwachtingen van, het bedrijf wil met de nieuwe trucks weer toonaangevend zijn in de sector.

De drie modellen zijn comfortabeler, zuiniger en ze zitten vol met technische snufjes. Zo zijn de buitenspiegels vervangen door camera’s.

De komst van de nieuwe modellen was tot het laatste moment geheim gehouden. DAF wilde niet dat klanten hun aankoop zouden uitstellen tot het nieuwe model. Vanaf nu gaat de verkoop van start.

DAF verwacht de nieuwe modellen vanaf oktober te kunnen leveren - al is dat nog wel afhankelijk van hoe het verder gaat met het grote tekort aan computerchips voor de autosector.

Laat je reactie achter