Studio040

Vonderboys weten na vis-uitje weer wat vrijheid is

Met hun zelf opgepimpte keet trok een groep mannelijke bewoners van verzorgingshuis De Vonderhof woensdag voor het eerst op pad voor een dagje vissen aan de Karpendonkse Plas.

De ‘club’ werd vorig jaar opgericht, toen er binnen De Vonderhof behoefte bleek te bestaan aan een soort uitvalsbasis voor de mannelijke bewoners. Een plek waar ze konden klussen, rommelen, sleutelen en tussendoor ongestoord een flauwe grap konden maken. Bewoner Henk van Esveld: ‘Wij mannen zijn op De Vonderhof sterk in de minderheid en dat is nogal bepalend als je met elkaar in een groep bent. Dan komen we zelfs met gebrul niet altijd boven het gekakel uit, zal ik maar zeggen.” En dus werd een exclusieve mannenclub opgericht: De Vonderboys. Ze kregen een eigen werkplaats tot hun beschikking waar ze fietsen opknapten, een bouwkeet oppimpten tot toermobiel en ongestoord hun gang konden gang.

Toilet aan boord
De toermobiel was al enige tijd klaar. Woensdagmorgen trokken ze er voor het eerst mee op uit voor een dagje vissen aan de Karpendonkse Plas. Daar bewees de kar gelijk zijn waarde. Van Esveld: “Als je normaal met een bus op pad bent in de natuur, moet je toch vaak snel weer terug naar huis, als er iemand naar de wc moet. Maar die hebben we nu aan boord van de keet. Dus kunnen we wat langer van huis. Zeker als je wilt vissen, is dat handig.”  Zelf liet Van Esveld de hengel links liggen, woensdag. “Sinds sportvissers beweren dat vissen geen pijnervaring hebben, heb ik het helemaal met vissen gehad. Maar ik vermaak me wel hoor. Ik heb wat boeken meegenomen en ga straks lekker wat lezen, terwijl de rest aan het vissen is.”

Wij komen thuis zelfs met gebrul niet altijd boven het gekakel uit.

• Henk van Esveld, bewoner van De Vonderhof

Contrast
De rest van de Vonderboys vermaakte zich goed met de hengels aan het water. Door het contrast met afgelopen tijd, smaakte het uitstapje in de bloeiende natuur extra goed. Met het grootste deel van het voorjaar en de hele zomer nog voor de boeg, zal het niet bij dit uitstapje blijven, zo is de verwachting.

Laat je reactie achter