Voldoende werk voor arbeidsmigranten

Voor arbeidsmigranten is er de komende periode vol op werk in de distributiecentra in de regio.
De distributiecentra draaien namelijk op volle toeren. Waar arbeidsmigranten op andere plekken in het land juist zonder werk komen te zitten, kunnen ze hier vol op aan de bak.

“De distributiecentra werken met grote, flexibele pools”, vertelt een woordvoerder van het FNV. “Hoe meer mensen ze kunnen inzetten, hoe liever ze het hebben. Daardoor werkt in normale situaties bijna niemand fulltime. Wat die DC’s nu doen, is iedereen vol op inzetten.”

Dat is nodig want er worden nu meer dan ooit spullen online besteld. Gevaren voor besmetting levert dat vooralsnog niet op volgens de woordvoerder. “Voor het begin van een werkdag wordt op veel plekken de temperatuur gemeten. Een praktijk die we als vakbond eigenlijk twijfelachtig vinden, maar medewerkers zijn er juist blij mee. Voelen zich er veilig door, dus dan gaan wij er ook geen probleem van maken.”

De online vraag naar goederen is echter nog niet zo hoog dat er nieuwe arbeidsmigranten de reis naar Zuidoost Brabant gaan maken. “Zover is het niet, en ik denk dat de distributiecentra voorlopig ook voldoende capaciteit hebben om aan de vraag te voldoen”, aldus de woordvoerder.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen