Pixabay

Voetballen als Oranje Leeuw(inn)en in Waalre

Schieten als Memphis, mikken als Daniëlle of dribbelen als Georginio. Voetbalclub RKVV Waalre organiseert in samenwerking met de KNVB een ‘oranje festival’ voor de jeugd.

Alle oefeningen en spellen die worden gespeeld staan in het teken van de spelers van Oranje. Jongens en meisjes tussen de 4 en 12 jaar mogen langskomen voor een ochtend oranje-voetbalplezier.

Jan Waalen, lid activiteitencommissie RKVV Waalre, is erg enthousiast over de open training: “We wilden iets leuks voor de kinderen doen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar mogen gelukkig weer samen trainen. Ik zie in mijn omgeving dat tijdens de hele coronacrisis kinderen minder zijn gaan sporten. Met het Oranje festival kunnen we de kinderen heel de ochtend actief houden.” Naast de trainingsoefeningen zal er ook muziek en een springkussen aanwezig zijn en er zal worden gepicknickt.

De trainingsoefeningen zijn er voor de bestaande leden, maar zeker ook om andere kinderen kennis te laten maken met voetbal. “De gemeente stimuleert sportclubs om in deze tijden de jeugd actief te houden. Daarom nodigen wij zeker ook niet-leden uit om te ontdekken of voetbal iets voor hen is”, zegt Waalen. “Op het moment zijn er al meer dan 100 aanmeldingen binnengekomen, waarvan bijna een derde niet-leden zijn.”

Het Oranje festival wordt gehouden op 10 April op sportpark Hoeveland in Waalre. Zowel leden als niet-leden kunnen zich nog aanmelden tot en met 7 april. Deelname is gratis.

Laat je reactie achter