Vv Wodan wil toch doorstart maken

De Eindhovense voetbalclub vv Wodan denkt wel degelijk een doorstart te kunnen maken.

Als het aan het Eindhovense stadsbestuur ligt, valt eind dit seizoen het doek voor de voetbalclub. Reden: vv Wodan is failliet en kampt met enorme schulden. Maar het nieuwe bestuur van de club denkt daar heel anders over.

"Geen reden tot zorg"
Volgens de leiding zijn de vooruitzichten juist goed. De club denkt honderden nieuwe leden te werven, en er financieel weer bovenop te komen. “We krijgen tegoeden van pachters. Daarmee is het tekort voor dit jaar al weggewerkt. Ook hebben de 450 leden hun vertrouwen uitgesproken in de club, met een nieuw bestuur aan het roer. We kunnen in twee jaar tijd groeien naar 650 leden. Er is absoluut geen reden tot zorg”, zegt clubvoorzitter Ben Albinus.

vv Wodan zit al jaren in de financiële problemen. In 2016 werd Wodan nog gered van een faillissement. De gemeente stond garant voor een lening van zeven ton. Die lening moest de club er weer bovenop helpen. Toch hielp 't niet, want wethouder Steenbakkers wil dat de deuren van de club nu toch worden gesloten, omdat er geen perspectief is dat de vv Wodan er weer bovenop komt.

We komen er weer bovenop. Er is absoluut geen reden tot zorg

• Ben Albinus, voorzitter vv Wodan

Ook de Eindhovense Sportraad staat achter het voorstel van de wethouder. “Dit dossier duurt al veel te lang. Er is zoveel geld en
energie in deze vereniging gestoken. Het strookt niet met onze ambities van vitale verenigingen om op dezelfde voet door te gaan. En ook andere sporten hebben behoefte aan extra ondersteuning”, licht Herman Matheij van de sportraad toe.

Verhuizing Nieuw-Woensel
Steenbakkers ziet nu graag dat Nieuw-Woensel verhuist naar het sportpark van vv Wodan, dat groter is en een betere accommodatie heeft. De leden van vv Wodan zouden dan vanaf volgend seizoen blijven voetballen op Sportpark Eindhoven Noord. Niet iedereen bij de club is daar blij mee. “Alle clubs gaan daar kapot. Ik ben bang dat Nieuw-Woensel het daar ook niet haalt. We zitten hier toch goed. Wij zijn een gezonde club hier. Daar bij Wodan is het alleen maar ellende”, zegt een lid in de kantine van Nieuw-Woensel. “De kans is klein dat we in het shirt van Nieuw-Woensel gaan voetballen. Wij hebben meer affiniteit met Acht of Unitas”, zegt Wodan-speler Ralf Krikke. Het voorstel kan ook op steun rekenen. “Bij Wodan hebben ze een mooie accommodatie, vooral voor de jeugd. Het is een mooie kans voor de club. Betere velden, en straks een nieuw kunstgrasveld”, zegt een man langs de velden staat bij Nieuw-Woensel.

Volgende week debatteert de gemeenteraad over de toekomst van vv Wodan. Dan wordt duidelijk of de politici ook de visie van wethouder Steenbakkers steunen.

Laat je reactie achter