Studio040

Voedselbank hielp wekelijks 650 huishoudens in 2020

Het aantal cliënten van Voedselbank Eindhoven is in 2020 wederom opgelopen. Het is het zesde opeenvolgende jaar dat het aantal cliënten van de voedselbank toeneemt.

Dat het aantal cliënten in het coronajaar toenam is overigens geen verrassing. Door het virus en de economische gevolgen van de maatregelen, verloren veel mensen hun baan en hun inkomen. In totaal heeft de voedselbank in 2020 wekelijks zo’n 650 huishoudens van eten voorzien. Onder hen zijn bijna 500 kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de voedselbank. In totaal werden er bijna 32.000 voedselpakketten uitgedeeld, ter waarde van bijna een miljoen euro.

Samen met de voedselbanken in Waalre, Best, Bergeijk, Bladel, Deurne, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Valkenswaard en Veldhoven, werden er wekelijk 1250 voedselpakketten verdeeld voor zo’n 3100 personen. Een grote toename als gevolg van corona is uitgebleven, maar dat komt mogelijk dit jaar nog, schrijft de Voedselbank.

Daarbij laat de voedselbank weten dat het aantal mensen dat in aanmerking komt voor hulp van de stichting, een stuk hoger ligt dan het aantal dat nu geholpen wordt. De voedselbank hoopt dit jaar, in 2021, die mensen beter te kunnen bereiken.

Donaties
De voedselbank heeft in 2020 in totaal meer dan 200.000 euro aan donaties ontvangen. Dat staat nog los van de 78.000 euro die de stichting krijgt van de gemeente. Van particulieren kwam er ook zo’n 78.000 euro binnen. Kerken, bedrijven, instellingen en sportclubs doneerden samen zo’n 134.000 euro. Daarmee staat de voedselbank er in financieel opzicht goed voor. Wel meldt de stichting dat er nog zo’n 160.000 euro nodig is om de continuïteitsreserve op het gewenste niveau te brengen.

Investeringen
Ook voor dit jaar heeft de voedselbank de nodige donaties nodig om financieel gezond te blijven én bepaalde investeringen te doen. Zo is de stichting van plan om dit jaar een aantal zonnepanelen op het dag van het pand te plaatsen. Ook wil de Voedselbank een overkapping laten plaatsen aan het pand, zodat cliënten niet in de regen hoeven te staan als ze hun pakket ophalen. Ook kunnen vrijwilligers dan in een droge omgeving hun voertuigen laden en lossen.

Laat je reactie achter