Studio040 |San van Suchtelen

Vlokhovense jeugd viert dat het zitvlees er eindelijk af kan

Als door een katapult gelanceerd, vloog de jeugd van de Woenselse buurt Vlokhoven woensdagmiddag af op de speelmiddag die hen op een zonnig veld door Dynamo Jeugdwerk werd aangeboden. Eindelijk kan dat zitvlees eraf!

Een speelmiddag met jeugd op een veldje in Woensel… er gaan edities voorbij dat we daar géén aandacht aan besteden. Maar aan het eind van zo’n rotjaar, waar de jeugd centimeters zitvlees kweekte, lasogen kreeg van het thuisonderwijs en de sportclub hermetisch afgesloten was…. dan is zo’n buitenspeelmiddag ineens een bijzonderheid, waar ontlading te verwachten valt. Dat willen we dan wel even van dichtbij bekijken.

Kilootjes erbij
Rennend rond de pingpongtafel, dwars door luchtkastelen, ‘vliegend’ over springkussens of hangend aan een kabelbaan…. het was één grote inhaalslag aan bewegingsvermaak, waarmee de jeugd zich uitleefde woensdagmiddag. Voor Nassim (11) een verademing. Hij had het na één maand thuiszitten al gehad, maar toen volgden er nóg een stuk of 15. “Ja, er zijn wel een paar kilootjes bij gekomen. Maar die gaan we er vandaag weer aflopen. Ik ben heel blij dat er weer wat gebeurt in onze wijk.”

Zo vaak als ik dezelfde vraag kreeg van die kinderen: wanneer is nou die speelmiddag?

• Jaimy Gielen, jongerenwerker Dynamo

Voorpret
Jongerenwerker Jaimy Gielen (Dynamo) zag hoe de voorpret in aanloop naar deze middag ongekende vormen aannam, de laatste weken: “Ze waren niet meer te houden. Tientallen keren kreeg ik dezelfde vraag: wanneer is nou eindelijk die speelmiddag? Dan moest ik ze steeds vragen om nog even geduld te hebben.” Veel kinderen zijn in de lockdown gestopt bij hun sportvereniging en weten nog niet goed of en hoe ze de draad straks weer gaan oppakken. Ook daar proberen we ze vandaag wat mee te helpen. Met de tafeltennisvereniging bijvoorbeeld.”

Dynamo zou iedere week wel een veld met kinderen kunnen vullen, als het zo’n middag zou plannen. Helaas staat het budget zoiets niet toe. Maar een jaarlijkse terugkeer van het evenement, dat zou toch wel moeten lukken, zegt Gielen.

Laat je reactie achter